Infiintari firme

ÎNFIINȚĂRI FIRME

Dacă vrei să îți deschizi o firmă, dar nu știi cu ce să începi, dacă nu vrei să ai de a face cu birocrația din România, noi avem soluția pentru tine!
Scapă de drumurile la Registrul Comerțului și lasă grijile în seama noastră!
Vă oferim servicii de consiliere pentru înființarea tuturor tipurilor de societăți prevăzute de legislația românească:

ÎNFIINȚĂRI FIRME

Societatea cu Răspundere Limitată (S.R.L.) este cea mai des întâlnită formă de organizare a activității comerciale în România. Obligațiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociații răspund numai în limita capitalului social subscris, care trebuie fixat de către asociați, cu respectarea plafonului minim prevăzut de lege, în valoare de 200 Ron.
Avantajele unei SRL
⦁ Societatile cu Raspundere Limitata (S.R.L.) sunt entitati cu personalitate juridica ce pot desfasura orice fel de activitate, cu exceptia celor organizate si reglementate prin legi speciale, precum si cele pentru care sunt reglementate coduri CAEN unice interzise.
⦁ Obiectul principal de activitate este reprezentat de un singur cod CAEN, insa, la obiectul secundar de activitate pot fi trecute mai multe coduri.
⦁ Procedura de desfiintare sau de vanzare nu este complicata.
⦁ Capitalul social este minimal, redus la 200 lei.
⦁ Poate avea un singur asociat sau mai multi, romani sau straini.
⦁ Este o forma de societate comerciala cu raspundere limitata versatila, fapt ce reprezinta un atuu in piata concurentiala actuala. Responsabilitatea administratorilor fiind limitata la valoarea capitalului social.

Înființarea unui PFA este forma juridică recomandată pentru persoanele care lucrează pe cont propriu. PFA-ul este mai usor de gestionat.
Avantajele înființării unui PFA
⦁ Persoana Fizica Autorizata are acces imediat la sumele rezultate din activitati comerciale prestate.
⦁ Este o forma simplista de organizare. Atat infiintarea cat si radierea implica efectuarea unei proceduri simplificate.
⦁ Titularul unui PFA poate detine simultan si statutul de asociat al unei persoane juridic.
⦁ Persoana Fizica Autorizata (P.F.A.) nu are personalitate juridica. Obiectul principal de activitate este reprezentat de un singur cod CAEN principal. Iar in secundar se pot trece alte maxim 4 coduri CAEN.
Înființare II
Întreprinderea Individuala (I.I.) este întreprinderea economică, fără personalitate juridică, organizată de un intreprinzator persoană fizică, care are obligația să ceară înregistrarea în Registrul Comerțului și autorizarea funcționării, înainte de începerea activității economice.
Avantajele unui II
⦁ Intreprinderea Individuala are acces imediat la sumele rezultate din activitati comerciale prestate,
⦁ La infiintare, nu este obligatoriu sa aveti drept de folosinta asupra spatiului in care se doreste inregistrarea sediului social. Este suficient un contract de comodat cu o terta persoana.
⦁ Este o forma simplista de organizare. Atat infiintarea cat si radierea implica proceduri simplificate.
⦁ Veniturile si cheltuielile se distribuie catre membri, potrivit cotei de participare
⦁ Intreprinderea individuala poate avea angajati pentru activitatea autorizata

Societatea pe actiuni (S.A.) este o forma de organizare complexa, acesta fiind motivul pentru care este putin raspandita.
Avantajele infiintarii un SA
⦁ Avantajul major consta in faptul ca fiecare asociat are beneficii din aceasta asociere, intrucat aceste societati de capital pot atrage in mod constant noi si substantiale capitaluri care sa ii permita dezvoltarea.
⦁ Asociatii pot renunta cu usurinta la calitatea detinuta in cadrul societatii, prin simpla vanzare a actiunilor
⦁ Instrainarea actiunilor nu va influenta soarta societatii, intrucat societatea e actiuni este o societate centrata pe capital.
⦁ Ofera posibilitatea desfasurarii unui numar foarte vast de activitati, in contrast cu alte forme de inregistrare.
⦁ Societatea pe actiuni se poate constitui avand minim doi asociati persoane fizice sau juridice, cetateni romani sau straini, ce decid asocierea in vederea desfasurarii unor activitati comerciale; legea nu precizeaza un numar maxim de asociati

Expert Contabil Iași

Expert Contabil Iași, societate membră CECCAR, oferă servicii de contabilitate, consultanță fiscală, administrare de personal, înființare firmă, găzduire sediu social și înregistrare mărci OSIM.