Inregistrare marci

ÎNREGISTRARE MĂRCI OSIM/EUIPO

O marcă înregistrată este printre cele mai importante active deținute de o companie pentru că aceasta reprezintă caracteristica cea mai importantă a oricărei strategii de marketing. Astfel, dacă doriți un brand apreciat în mediul online, trebuie să vă securizați ideea de business încă de la început.
Ce se poate înregistra ca marcă la OSIM/EUIPO?
Printre elementele care pot fi înregistrate că marcă se numără:
a. un cuvânt sau mai multe combinații de cuvinte, un nume sau un slogan;
litere sau numere;
b. o marcă figurativă/un logo;
c. o marcă tridimensională;
d. formă unui produs, simboluri sau orice poate fi reprezentat într-o anumită formă.
Singură condiție este că toate elementele de mai sus să fie unice.
Avantajele înregistrării unei mărci
Siguranță și originalitate. Vă asigurați că sunteți unic în domeniul de activitate din țara dumneavoastră. În majoritatea statelor, drepturile conferite de o marcă sunt dobândite numai prin înregistrarea acesteia.
Preveniți încălcarea drepturilor de autor. Este mult mai ușor să se demonstreze apartenența unei mărci înregistrate prin deținerea certificatului, prevenind astfel încălcarea drepturilor în situațiile în care vă confruntați cu servicii sau produse similare pe piață.
Încredere și notorietate de la public. O marcă înregistrată va crește întotdeauna valoarea afacerii dumneavoastră și va putea aduce și mai multe beneficii dacă în viitor veți opta să vindeți afacerea.
Procedura de înregistrare a unei mărci în România durează aproximativ 9-10 luni până la eliberarea certificatului de înregistrare, parcurgând mai multe etape, însă dumneavoastră puteți obține un drept anterior (retroactiv), odată cu depunerea dosarului de marcă. Marca este valabilă exclusiv pe teritoriul României.

Expert Contabil Iași

Expert Contabil Iași, societate membră CECCAR, oferă servicii de contabilitate, consultanță fiscală, administrare de personal, înființare firmă, găzduire sediu social și înregistrare mărci OSIM.